top of page

Kirjat

Kapina sortovaltaa vastaan

00093
€29.90
Varastossa
1
Tuotetiedot

Mirjam Nordström: Kapina sortovaltaa vastaan

Kapina sortovaltaa vastaan on tositarinoista koottu historiallinen kertomus punakaartin kapinasta. Lentävän osaston aktivistiryhmä osoitti mieltään Venäjän valtaa vastaan rikollisin ja väkivaltaisin keinoin. Sanomalehtien ja oikeuden pöytäkirjatekstien pohjalta taitavasti punottu kertomus seuraa yksityiskohtaisesti aikanaan “rosvokoplaksi” ristityn ryhmittymän seikkailuja, sisäisiä suhteita ja salamurhasuunnitelmia.

Ääriaktivistit ryöstivät pankkeja, murtautuivat dynamiittivarastoihin ja tuhosivat poliisien sekä syyttäjien asuinrakennuksia. He juonivat Nikolainkirkon räjäyttämistä, murhasivat ilmiantajia ja järjestivät Viaporin kapinan elokuussa 1906. Vaikka kiihkon muuttuminen kapinaksi vei osalliset oikeuteen asti, perustelivat he toimiaan välttämättömänä tienä vapauteen.

Mirjam Nordström on aiemmin kirjoittanut kaksi sukututkimuskirjaa. Hän on myös toiminut toisena tekijänä Mitä pahaa on pilvilinnoissa -teoksessa, joka nousi Helmet-verkoston luetuimpien kirjojen TOP10-listalle vuonna 2013.

Ovh 29,90 €
Romaani
450 sivua
ISBN 9789527584286
Ilmestymisaika: lokakuu 2024
Nidottu. Pehmeäkantinen
KL 84.2

Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten
bottom of page